Roma Nap

2022. április hónapban megtartottuk a Roma Napot.  A nagykállói telepen, így is nagy félelmet keltett ez a helyzet. Így mivel a projekt változás miatt lehetőségünk adódott így örömmel rendeztük meg a közösségnek ezt a programunkat. Azért is volt jó ez a program, mert eddigre már oly sok dolgon mentek keresztül ezek a családok. A közösségi összejövetelen alkalmunk adódott beszélgetni a családokkal. Leginkább az asszonyokkal. Így megtudhattuk az ezzel kapcsolatos nehézségeiket, problémáikat is A programon lehetőségük volt részt venni autentikus roma táncházon. Ahol aki kedvet érzett táncolhatott. Autentikus roma dalok szóltak és énekeltek a résztvevők. Meghívtuk a Romani Designból Varga Erikát, aki a gyerekeknek egy divattervező workshopot tartott. Ahol maguk tervezték meg a rendelkezésre álló ruhákból a kollekciókat. Készítettek textíliából divat ékszereket. A kisebbeknek ugrálóvárral kedveskedtünk. A program lényege a közösségi együttlét a roma identitás erősítése volt leginkább. Azt gondoljuk ,hogy a program elérte a célját, mindenki jól érezte magát. Mi is tudtunk beszélgetni a családokkal, felmérni azt, hogy hol milyen segítségre lenne szükség. Igyekszünk ezeket a családokat a megfelelő forráslehetőségekhez eljuttatni.