Vegyes Házasság

A szerekem csak alaptörténet. Így kezdődik minden. A bonyodalom ott kezdődik ha folyatatódik is. Lehet ez még most nem teljesen érthető. Azt gondolom aki vegyesházasságra adja a fejét, annak sok dologgal szembe kell nézni. Egy biztos kulturális különbségek jönnek elő. Mindketten éltünk előtte egy életet, aztán ez a két élet találkozott. Ebbe a kapcsolatba egy idő múlva már nem csak mi voltunk. Ami teljesen természetes is előbb utóbb egy pár kezdi kiterjeszteni a kapcsolaton belül is a saját körét. Szeretne minél többet megmutatni magából. Így voltunk azt hiszem ezzel mind a ketten. Bár, az én baráti köröm kicsit távolabb maradt, mert én magam a kapcsolat miatt várost váltottam. Szegedről felköltöztem Budapestre, ami eléggé leredukálta a baráti kapcsolatrendszeremet.

A döntés a miénk. Minden pontjában, ebben a történetben. Adok e esélyt, hogy rajta kívül megismerjem a baráti körét a társamnak, életstílusát, környezetét, szüleit. Ezek mind nagyon fontos tényezők, nem csak a vegyes házasságnál, de még úgy egyébként is a házasság körén belül is. A döntés mindig rajtam áll. Mennyit és milyen ütembe engedek be az életembe az új izgalmakkal teli másik kultúrájából.

Vegyes házasság szereplői
Vegyes házasság szereplői

A közben életünkbe lépő szereplőkre sem gondolunk még az elején. Kik is lehetnek ők? Legelőször a szűk család, szülők, testvér(ek). Akiknek talán van is egy megálmodott társ a szerelmünk számára. A gond csak akkor van, ha nem mi ránk gondoltak. Talán sokaknak ismerős lehet ez a gondolat. Na ott akkor már számtalan problémába ütközhetünk. A másik ilyen csoport, a barátok. Itt is nagyon jó ha hozzánk is közelállóak ezek a személyek, jól tudjuk érezni magunkat velük, és a mi barátainkkal is jól érzi magát a társunk. Ez talán még a legelején működik is de idővel változhat. Amikor kijöhetnek akár, ha vegyes házasságot nézem. Ahol lehet erősebben intenzívebben megmutatkozhatnak a kulturális különbségek. Kevésbbé működik a csiszolódás az egymás kölcsönös elfogadása. Hiszen barátokat, közös értékek miatt választunk. Itt is történhetnek törések, ha nem figyelünk oda egymásra. Máris két olyan markáns területet emeltem ki ami számos konfliktus helyzet forrása lehet. Belép a közös életünkbe egymás munkakörének a mikrokörnyezet szereplői is. Ami szintén hathat oda - vissza a kapcsolatra.

©1054.Budapest, Honvéd u. 3.  e-mail: eselyegyesulet@gmail.com
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!